PURE CHOCOLADE GIANDUJA MET STUKJES HAZELNOOT

WAT IK EET

Een pure chocolade met de HEERLIJKE SMAAK VAN PRALINÉ met stukjes hazelnoot (31%)  voor meer CRUNCH
 

WAAR IK VOOR STA

  • ZORGEN VOOR EEN EERLIJK INKOMEN VOOR DE PRODUCENTEN van de CACAO NICA-coöperatie in een regio die getekend is door burgeroorlog.
  • DE REGIO NIEUW LEVEN INBLAZEN DOOR ZIJN EEUWENOUDE CACAOVARIËTEITEN weer te gaan gebruiken. Criollos en Trinitarios zijn soorten die al die tijd bewaard zijn gebleven in boerenplantages in de meest afgelegen bosgebieden.
  • EEN HELPENDE HAND BIEDEN AAN KLEINE CACAOBOEREN VOOR DE EXPORT: de samenwerking met ETHIQUABLE heeft ertoe geleid dat de coöperatie deze vaardigheid heeft verworven.

De landbouweconomie in Waslala is kwetsbaar. De enige inkomsten komen van de cacaoplantages. Per familie wordt er 1 à 2 ha cacao verbouwd. Sinds 2010 werkt CACAO NICA samen met ETHIQUABLE om deze regio en haar inheemse cacaosoorten weer nieuw leven in te blazen.

Deze cacao is eveneens afkomstig van de coöperatie LA CAMPESINA in Nicaragua.

GIANDUJA is een recept naar Italiaanse traditie uit de regio Piëmont. De romige praline in het midden van deze reep wordt gemaakt van geroosterde hazelnoten die zijn fijngemalen tot een pasta. De reep wordt bestrooid met stukjes hazelnoot die zorgen voor extra crunch en smaak. 

PARTNER SINDS 2010


Rietsuiker°*, cacaomassa°* uit Nicaragua 27%, hazelnootpuree° 17%, stukjes hazelnoot° 14%, cacaoboter°*, emulgator: sojalecithine°, vanille-extract°*.
Ten minste 42% cacaobestanddelen in de chocolade.

°afkomstig van biologische landbouw
*afkomstig van eerlijke handel (totaal 68% met 59% SPP).

Kan sporen bevatten van andere noten, melk en gluten. Zoek dit product

Agriculture biologique - EUROPA Label    Membre de la Fédération belge de commerce équitable  Elue meilleure entreprise du commerce équitable