Chocolade Grand Cru Alta Verapaz 78% uit Guatemala

WAT IK EET

Deze Grand Cru Alta Verapaz heeft een fluweelzachte, intense cacaosmaak met harmonieuze karameltoetsen. Het smaakpallet is een mooie mix van geel fruit en houttoetsen.

WAAR IK VOOR STA

De ontdekking van een schitterende cacaoterroir

Guatemala is de bakermat van de cacao. Deze is reeds eeuwenlang onderdeel van de Mayacultuur. Nochtans wordt deze origine niet naar waarde geschat door de voedingsindustrie en meestal  worden de bonen tot cacaopoeder verwerkt. Dit fair trade project herwaardeert het Alta Verapaz terroir van de coöperatie APODIP.

De producenten van APODIP wonen in 2 valleien, de Rio Polochin en de Rio Cahabon. Het gebied ligt naast een biosfeerreservaat, met een bergregenwoud, wat een uniek micro-klimaat creëert. De families telen een inheemse cacaovariëteit, met heel aromatische kleine bonen. De coöperatie werd opgeleid om de bonen te fermenteren, een cruciale etappe waarbij zich de eerste aroma's ontwikkelen. Deze terroir wordt zo opnieuw naar juiste waarde geschat.

Zoek dit product

Agriculture biologique - EUROPA Label    Membre de la Fédération belge de commerce équitable  Elue meilleure entreprise du commerce équitable