De keuze van directe en stabiele partnerschappen met producentenverenigingen

Producteur de canne à sucre en HaïtiETHIQUABLE werkt samen producentenverenigingen ter plaatse en dit op een duurzame wijze. Dit maakt de ontwikkeling en de automatisering van de producentenverenigingen mogelijk. ETHIQUABLE zorgt voor technische, logistieke en financiële steun en helpt de coöperatieve vennootschappen met hun structurering.

 

 

  


De keuze van de boerenlandbouw

Cueillette de cabosseETHIQUABLE werkt uitsluitend met producten uit de boerenlandbouw. Deze is weinig intensief en wordt gekenmerkt door milieuvriendelijke en duurzame landbouwtechnieken.
Deze keuze heeft verschillende voordelen:
- hoog kwalitatieve producten met oorspronkelijke smaak, typisch voor een bepaalde streek of regio.
- natuurlijke en gediversifieerde smaken
- valorisatie van traditionele knowhow en variëteiten van lokale producten.

 


De keuze van een coöperatieve vennootschap om anders te werken!

Coopérative du LaosWe hebben een bedrijfsstatuut gekozen dat perfect overeenkomt met onze activiteit: de coöperatieve vennootschap met sociale doeleinden. Dit integreert de drie steunpilaren van duurzame ontwikkeling. Deze organisatie, die de personeelsleden bij het kapitaal en het beheer van het bedrijf betrekt, steunt op het participatief en democratisch beleidsmodel.

Meer info

  


De keuze om fair trade en biologische producten aan het grootste publiek voor te stellen

Café en fleurTeneinde de eindverbruikers een toegankelijke prijs aan te bieden en een eerlijke verdeling van de meerwaarde onder de verschillende actoren van het productieproces te garanderen, engageert ETHIQUABLE zich in alle transparantie een redelijke winstmarge te nemen. ETHIQUABLE vraagt al haar distributiepartners hetzelfde principe toe te passen op de verkoop van onze producten.

Lijst van producten

  


De keuze om voor een grotere meerwaarde te zorgen voor de producenten uit het Zuiden

Traitement de la fève de cacao en EquateurETHIQUABLE helpt de producenten uit het Zuiden om zelf in te staan voor de verwerking van hun producten en zodoende autonomer te worden. Dit vormt tevens een garantie voor het voortbestaan en de ontwikkeling van de producentenorganisaties.

De impact bij de producenten

 

 


De keuze om unieke, smaakvolle en hoog kwalitatieve producten aan te bieden

Vanille bourbon bio et équitable de MadagascarETHIQUABLE wil uw smaakpapillen zoveel mogelijk verwennen door unieke, puur origineproducten op de markt te brengen. ETHIQUABLE kiest voor nieuwe smaken, nieuwe sensaties om van te genieten. Indien u ETHIQUABLE producten in huis haalt verwent u niet alleen uzelf maar ondersteunt u tevens de producenten in het Zuiden en draagt u bij tot het behoud van unieke ecosystemen in het Zuiden.

Lijst van producten

 

Agriculture biologique - EUROPA Label    Membre de la Fédération belge de commerce équitable  Elue meilleure entreprise du commerce équitable