Groene thee met citrusfruit

 

WAT IK DRINK

Deze thee resulteert in een zacht kopje, smaakvol en delicaat getint met sinaasappelblaadjes, sinaas- en citroenschil en citronella.

De groene thee komt uit het Uva terroir in Sri Lanka, een hooggelegen gebied dat geteisterd wordt door droge winden. De infusie is koperachtig van kleur met mooie vegetale toetsen. De theeblaadjes zijn afkomstig van fijnpluk: enkel de bloem, waarin de belangrijkste bestanddelen zitten (tanines, theïne, aroma's)  en de twee bovenste blaadjes worden geoogst.

WAAR IK VOOR STA

De vrouw opnieuw centraal stellen

In het centrum van Sri Lanka groepeert de coöperatie SOFA evenveel vrouwen als mannen. De rol van elk gender wordt erkend en gewaardeerd binnen de organisatie.

Thee is meestal een vrouwelijke aangelegenheid. Elke theeboom wordt om de 7 à 10 dagen geplukt. De vrouwen selecteren handmatig blaadje per blaadje, op hun kleine percelen. Ze gaan op zoek naar de meest zachte blaadjes, die vol aroma's en tanines zitten.

Zoek dit product

Agriculture biologique - EUROPA Label    Membre de la Fédération belge de commerce équitable  Elue meilleure entreprise du commerce équitable