Zwarte thee uit Darjeeling

WAT IK DRINK

Deze heerlijke en biologische darjeeling, ochtendthee bij uitstek, komt van een fijne pluk: alleen de knopjes en de eerste twee blaadjes worden geplukt. De knop bevat de tannine, theïne en het aroma en bepaalt dus het karakter van de thee.

De zwarte thee ondergaat een natuurlijke fermentatiefase in tegenstelling tot groene thee. De bladeren verdorren en worden daarna opgerold. Rollen breekt de cellen van het blad en zo worden de enzymen van de thee in contact gebracht met de andere componenten.

Fermentatie van thee veroorzaakt een verandering in de chemische samenstelling van het theeblad. Het tanninegehalte neemt af en de theïne wordt actiever gemaakt. Daarom is zwarte thee de ochtendthee bij uitstek!
 

WAAR IK VOOR STA: het ecologische evenwicht bewaren

De theetuin behoort toe aan de kleine producenten en zij hebben slechts één vereiste: telen met respect voor het ecologische evenwicht en hun gezondheid.

PÔTÔNG TEA GARDEN  bevindt zich in de uitlopers van de Himalya, en is een voormalige koloniale plantage. Momenteel wordt deze theetuin beheerd door de arbeiders. In 2005 werden flinke veranderingen doorgevoerd die korte metten maakten met de erfenis van het Britse rijk en hun quasi feodale systeem. Deze veranderingen stelden de arbeiders in staat om los te komen van hun afhankelijkheid en zorgden voor aanzienlijke verbeteringen voor de 343 producenten en hun gezinnen. 

Partner sinds 2006

  • 343 arbeiders
  • Dit is het verhaal van een plantage die werd overgenomen, verlaten, nog eens overgenomen, slecht beheerd en weer verlaten ... Tot 2005, toen richtten de arbeiders hun eigen coöperatie op.


Zwarte thee afkomstig uit eerlijke handel en biologische landbouw


Vrijgesteld van voedingswaardedeclaratie


Vrijgesteld van voedingswaardedeclaratie

Zoek dit product

Agriculture biologique - EUROPA Label    Membre de la Fédération belge de commerce équitable  Elue meilleure entreprise du commerce équitable